fredag 7 februari 2014

Kittens - som Janne Karlsson ser den

Hedrande!

Under samtal om någonting helt annat med illustratör Janne "Svensk apache" Karlsson så framkom det att han är ett stort fan av min novell "Kittens with chainsaws" som publicerats i såväl Eskapix som amerikanska antologin "Undead living". Och då kom jag på att det vore himla kul om han hade velat kanalisera sitt gillande i en illustration, så jag bad honom göra det. Och det ville han. Jättekul! Så några dagar senare dök det upp en bild, inspirerad av stämningen i novellen (innan helvetet brakar löst). En väldigt fin bild!

För att komma i stämning - ett litet utdrag ut novellen:

Klockan är bara tre, men ljuset som faller in genom det dammiga fönstret börjar redan avta när solen sänker sig bakom den täta granskogen. Han tänder glödlampan i taket. Ljuset lägger en gul hinna över det lilla träskjulets innandöme.
   Trädgårdsredskap. Skeva utemöbler. En obrukbar moped. En trähammock utan tak. Motorsåg, yxa och grensåg i ett hörn. Och så arbetsbänken med verktygsväggen.
   Stig stryker frånvarande med handen över den kala hjässan som känns sträv efter ett par dagar utan hyvel. Han väljer bland filarna på väggen, fastnar till slut för gängfilens långsmala rundade form.
   Han sätter sig på huk och justerar zinkbaljan en gång till. Ser till att den står placerad rakt under kattkräket som han hängt uppochner i ett smalt rep från kroken i taket.


Och så bilden... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar